Bild: Riksbyggen
Publicerat 1 juli, 2019

Riksbyggen bygger i Linköping

Riksbyggen bygger 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park i Linköping. Entreprenör är NCC och byggstart sker under hösten 2019.

De 43 bostadsrätterna får insatser från 915 000 kronor och är tänkbara studentlägenheter enligt Riksbyggen. Det byggs överlag mindre lägenheter i det nya kvarteret., men även lägenheter med 3 rum och kök.

[ Annons ]

– Linköping växer och i Berga Park bygger vi nu totalt åtta nya bostadshus. Det finns en efterfrågan på både små och stora lägenheter i staden samt möjligheten att både kunna hyra och köpa. Det gör att Riksbyggen väljer att bygga en kombination av allt detta i samma kvarter för att ge många möjligheten att efterfråga de nya bostäderna, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde bostad.

Enligt Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige, rör det sig om bra och prisvärda bostäder som byggs med gedigna material och har låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva.

– Det möjliggör för fastighetsägaren att sätta rimliga hyror. Vi är glada att Riksbyggen ser att dessa bostäder kan möta kundernas behov, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]