Bild: RIksbyggen
Publicerat 27 augusti, 2019

Riksbyggen bygger hyresrätter i Upplands-Väsby

Området Fyrklövern intill Upplands Väsby Centrum får 113 nya hyresrätter. Husen certifieras med Miljöbyggnad Silver och bakom projektet står Riksbyggen.

Byggstart är satt till mars/april 2020 och en första inflyttning under vintern 2021/22. Ett entreprenadavtal har tecknats med TL Bygg för genomförande av projektet.

[ Annons ]

– Riksbyggen fortsätter sitt arbete med att tillföra Stockholmsregionen fler hyresrätter som det råder en akut brist på. Vi är mycket glada över vårt första hyresrättsprojekt i Upplands Väsby och att Riksbyggen genom det kan bidra till kommunens tillväxt, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

De 113 lägenheterna är fördelade på två byggnader i sju våningsplan med tillhörande gård, garage och lokaler. Området Fyrklövern ligger granne med Väsby centrum, med promenadavstånd till pendeltågsstationen.

– I Fyrklövern har Riksbyggen under våren haft inflyttning i Brf Ljuspunkten med 95 bostadsrätter. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare med målsättningen att bygga bostäder för många olika målgrupper, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Norra Stockholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]