Publicerat 28 juni, 2016

Riksbyggen bygger bostäder i Luleå

Riksbyggen kommer att bygga 80-100 nya lägenheter på Kronan, det gamla regementsområdet, i Luleå. Området ska bli en stadsnära stadsdel med över 3 000 bostäder.

– Vi är mycket glada över förtroendet och ser nu fram emot att bygga nya lägenheter i Luleå med fokus på de naturnära kvaliteterna samt miljöfrågorna. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och det ska bli spännande att vara med och skapa en ny stadsdel, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Sedan Luleå kommun tog över det gamla regementsområdet Lv7 i Kronandalen har det används som markreserv. Riksbyggen är en av sex byggherrar som kommer att vara med och bygga den kommande etappen. De 80-100 lägenheterna kommer att fördelas på två bostadsrättsföreningar.

Regementet i Kronandalen var aktivt mellan 1942 och 1992. Arbetet med att förändra området påbörjades redan 2004 och Riksbyggen har varit med och byggt i de tidigare etapperna. Stadsdelen består i dag av sex områden: Kronanhöjden, Östra Kronan, Kronanbacken, Lulsundsberget, Kulturbyn och Kronandalen. I dagsläget finns 650 bostäder i stadsdelen. Bygget av den kommande etappen beräknas kunna börja under 2017 och om allt går enligt plan ska det vara klart för inflyttning 2018-2019.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]