[ Annons ]

Foto: Riksbyggen
Publicerat 24 juni, 2020

Riksbyggen bygger Bonum i Sundsvall

Riksbyggen köper fastigheten Snedhörnet 1 på Dalgatan i Sundsvall. Säljare är Mitthem, och nu planerar Riksbyggen att bygga 35–40 seniorbostadsrätter inom sitt Bonum-koncept på fastigheten. 

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över affären med Mitthem. Under lång tid har Riksbyggen letat efter en lämplig plats för att återuppta sitt bostadsbyggande i Sundsvall och nu får vi chansen att ta vårt populära Bonum-koncept till ett mycket bra läge i staden, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Lotta Björklund, vd Mitthem, är nöjd med att det är just Riksbyggen som köper Snedhörnet 1.

[ Annons ]

– Mitthem har flera byggprojekt igång och planerar för ytterligare. Snedhörnet har länge legat långt fram i Mitthems planering. Genom den här försäljningen till Riksbyggen som snabbt kommer igång hjälper vi till att utveckla Sundsvall och möjliggöra för nybyggnation av boende för de lite äldre. Något som det finns en stark önskan om från så väl målgruppen som Sundsvalls kommun, säger hon i ett uttalande.

Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år, där medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster, som exempelvis blomvattning när man är på semester, montering av hyllor och fönsterputsning. Det arrangeras även träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

– Det finns behov av fler bostäder för seniorer i Sundsvall. Med fler seniorbostäder påverkas också flyttkedjorna i positiv riktning när till exempel villor som idag bebos av seniorer frigörs och blir tillgängliga för barnfamiljer eller andra som letar efter ett större boende, säger Lars Lundgren.

De nya bostäderna kommer att byggas med högt ställda hållbarhetskrav. Till exempel kommer byggnaderna att certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad. Miljöbyggnad är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]