Bild: Riksbyggen
Publicerat 11 februari, 2019

Riksbyggen bygger 500 bostäder i Masthuggskajen

Riksbyggen uppför drygt 500 bostäder vid Masthuggskajen i Göteborg. De fyra kvarter som byggs etappvis och med stort fokus på hållbarhet.

Projektet blir en av Riksbyggens största satsningar i Göteborg någonsin. Enligt Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Väst, tar man med sig kunskapen Riksbyggen under åren byggt upp när det gäller social- och miljömässig hållbarhet i utvecklandet av den nya stadsdelen vid Masthuggskajen.

[ Annons ]

– En viktig del i utvecklingen av Mathuggskajen är att vi ska bygga en stadsdel för alla. Det innebär bostäder som vänder sig till många olika målgrupper och att skapa en stadsdel som är attraktiv att bo och arbeta i, men också att besöka. En stadsdel där det gamla möter det nya och som kommer kännas både global och lokal på samma gång. Det blir en spännande stadsdel för alla, berättar Michael Ekberg.

Masthuggskajen är ett område under utveckling och här ska byggas 1 300 bostäder och 5 000–6 000 arbetsplatser. Bakom projektet står Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC Property Development, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området är en del av Älvstaden och enligt certifieras för hållbar stadsutveckling enligt Citylab.

Masthuggskajen skapas av

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]