Foto: S. Hedberg
Publicerat 22 november, 2018

Riksarkitekten ordförande för Rådet för hållbara städer

Helena Bjarnegård tillträder tjänsten som riksarkitekt i januari 2019. Nu står det klart att hon även blir ordförande för Rådet för hållbara städer.

Rådet för hållbara städer inrättades av regeringen 2017 och ska bidra till en långsiktig utveckling av hållbara städer, samt verka för att genomföra regeringens politik för hållbar stadsutveckling. Rådet ska stärka städernas förutsättningar att utvecklas till levande, gröna, hälsosamma och trygga platser där människor möts och innovationer skapas.

[ Annons ]

– Vi är stolta över Helena Bjarnegårds utnämning och ser fördelar med en tydlig och bra koppling mellan Boverket och Rådet för hållbara städer. Det blir en styrka för genomförandet av Sveriges arkitekturpolitik och strategin för levande städer, säger Anders Sjelvgren, generaldirektör för Boverket.

Helena Bjarnegård själv menar att möjligheten att arbeta med genomförandet av både strategin för levande städer och de arkitekturpolitiska målen är en stor och spännande utmaning.

– Jag är mycket tacksam och glad över att ha fått detta förtroende. Arbetet kommer att handla om att stärka och genomföra regeringens politik om hållbar stadsutveckling och att genom samarbete med många aktörer gemensamt kunna gå från ord till handling, säger

Rådet för hållbara städer

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]