[ Annons ]

Renoveringarna av Forsgrénska badet, GIH-badet och Åkeshovs simhall väntas öka trycket på övriga simhallar i Stockholms stad.
Publicerat 17 februari, 2016

Renoveringsvåg för Stockholms simhallar

Det kommer att bli trångt i simhallarna i Stockholms stad. Nu ska både Forsgrénska badet på Södermalm och GIH-badet på Östermalm stängas för renovering. Dessutom pågår renoveringar av Åkeshovs simhall sedan i juni förra året.

Till sommaren kommer GIH-badet på Östermalm i Stockholm att stängas för renovering i två år. Badet byggdes på 60-talet och är i dag i stort behov av renovering, enligt fastighetsägaren Akademiska hus.

[ Annons ]

I simhallen har mycket av detaljerna från 60-talet bevarats. I dag finns till exempel de gamla båsen i trä kvar, där besökarna kan byta om helt privat. Men mycket talar för att just trädetaljerna kommer att försvinna efter renoveringen, även om Akademiska hus ännu inte har hela planen för renoveringen färdig. Ytskiktet kommer att bytas ut och dessutom ska simhallen tillgänglighetsanpassas med hiss.

Samtidigt som renoveringen av GIH-badet drar i gång i juni, kommer även Forskgrénska badet på Södermalm i Stockholm att stängas för renovering.

Och risken finns för att trycket på Stockholms stads övriga simhallar kommer att öka väsentligt. Endast GIH-badet tar varje vecka emot upp emot 2 500 besökare som efter att renoveringarna påbörjas kommer att få vända sig till någon av stadens andra simhallar.

Samtidigt håller Åkeshovs simhall stängt för renovering sedan i juni 2016.

– Det optimala hade varit att renovera en i taget men nu är det många simhallar som byggdes samtidigt och många som är i behov av renovering, säger Jennie Kågström, arbetsledare på GIH-badet, till SVT.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]