Praktikanterna Lisa Weiss, Gabriella Falk, Malin Larsson, Josefine Askfelt, Linnea Leijon, Hanna Unell, Negar Tatari, Peter Nilsson och Elin Nilsson har alla fått plats på Liljewall i Göteborg. Foto: Liljewall
Publicerat 11 oktober, 2017

Rekordstort antal praktikanter på Liljewall

Liljewall satsar på praktikanter i höst. Hela 18 blivande arkitekter, ingenjörer, personalvetare, visualiserare och grafiska formgivare tar plats på arkitektfirmans kontor.

De 18 hoppfulla som fått plats på kontoren i Stockholm, Malmö och Göteborg innebär ett rekord för Liljewall. Aldrig någonsin har arkitektfirman tagit in så många praktikanter på en och samma gång.

[ Annons ]

– Många av våra anställda har börjat här under sina studier. För en bra start får varje praktikant en fadder och en handledare som hjälper och vägleder personen under sin tid på Liljewall, förklarar Monica Österberg, HR-chef på Liljewall i ett pressmedelande.

En av de som tagit plats på Göteborgskontoret är Lisa Weiss. Hon läser till arkitekt på Chalmers och deltar just nu i ett utvecklingsprojekt om nytt badhus och idrottshall i Köping.

– Jag har sen jag började varit med i ett och samma projekt och fått jobba med olika delar inom det. Jag tycker att det passar mig, jag känner mig mer som en medarbetande arkitekt än praktikant. Ibland kan det kännas som mycket ansvar och mycket att göra men i det stora hela är det jättebra! Tror det är på det här sättet jag får bästa uppfattning om vad det faktiskt innebär att arbeta som arkitekt. Det är roligt att få förtroendet att man kan och ibland få uppgifter som man känner att man inte har helt koll på men sen ändå löser, säger hon.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]