[ Annons ]

Västerås växer. De rekordmånga ansökningar som kommit in i år gäller både små och stora projekt. Foto: Västerås stad
Publicerat 15 juni, 2016

Rekordmånga vill bygga i Västerås

Bygglovsavdelningen i Västerås stad har i år fått in rekordmånga ansökningar om bygglov. ”Det är mycket positivt” säger stadens bygglovschef som just nu rekryterar nya medarbetare för att hinna med alla ansökningar.

Antalet bygglovsansökningar har ökat stadigt de senaste åren i Västerås. I år, fram till vecka 21, har det hittills kommit in 906 ansökningar om bygglov. Det är ungefär 150 fler än under samma period förra året. Det är fler än på många år och ansökningarna gäller både stora och små projekt.

[ Annons ]

– Det är mycket positivt och det signalerar att det finns en framåtrörelse i Västerås och att det byggs mycket. Staden växer, fler vill bo här och det finns ett stort behov av nya bostäder. Ansökningarna gäller alltifrån små tillbyggnader till stora byggprojekt, säger bygglovschef Vesna Kranjec.

Det betyder även att det är stor belastning på bygglovsavdelningen just nu. Alla handläggare jobbar så snabbt som möjligt men en del invånare kommer tyvärr att få vänta på besked om bygglov.

– Vi håller just nu på att rekrytera fler medarbetare för att hitta balans. Vi fokuserar på handläggning av lovärenden och det kan ta lite längre tid att komma i kontakt med oss, säger Vesna Kranjec.

Målet är att alla som söker bygglov ska få besked så fort som möjligt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]