Andrahandshyrorna i storstadsregionerna har nått nya rekordnivåer under årets tredje kvartal. Foto: Blocket.
Publicerat 11 oktober, 2016

Rekordhöga snitthyror för andrahandsboende

Enligt en ny sammanställning från Blocket har snitthyrorna för andrahandsbostäder nått nya rekordnivåer i storstäderna under årets tredje kvartal.

Svenska folket annonserade ut närmare 17 000 andrahandsbostäder på Blocket under det tredje kvartalet 2016. Det är ett relativt oförändrat bestånd jämfört med samma period i fjol. Men hyrorna fortsätter uppåt.  

[ Annons ]

I Stockholm stad annonserades cirka 3 200 andrahandsbostäder ut på Blocket under kvartal tre. Det är en ökning med 1 procent jämfört med samma kvartal i fjol.

Snittpriserna för ettor och tvåor har ökat med 7 procent. En etta hyrs idag ut för i snitt 7 700 kronor och en tvåa för 12 500 kronor.

Snitthyrorna fortsätter att nå nya rekordnivåer. I de allra dyraste stadsdelarna ser vi därför att det tar längre tid för vissa att få sitt boende uthyrt, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Andrahandsutbudet i Göteborgs stad minskade med 5 procent under tredje kvartalet jämfört med samma tidsperiod 2015.

Samtidigt har snitthyrorna ökat även där. En etta i Göteborg kostar idag närmare 5 000 kronor att hyra per månad. Det är 9 procent dyrare jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Även i Malmö har utbudet minskat med 5 procent, där är det bostadsrätterna på andrahandsmarknaden som blivit färre i antal. Ändå har snitthyrorna på ettor och tvåor ökat med 6 respektive 5 procent. Här kostar en etta i snitt cirka 4 900 kronor att hyra i andrahand per månad.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]