White-projektet Sara Kulturhus i Skellefteå har bland annat tilldelats guld i International Award for Wood Architecture. Foto: White Arkitekter
Publicerat 6 december, 2022

Regeringens exportpris till White

White Arkitekter har tilldelats regeringens exportpris. Det är första gången som ett arkitektkontor vinner det prestigefyllda priset.

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar delas sedan 2018 årligen ut till en aktör som utgör ett särskilt gott exempel inom sitt område och på så sätt bidrar till svensk export och till att synliggöra Sverige utomlands. Av fem nominerade aktörer drog White längsta strået, och fick årets pris som delades ut av bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

White prisas med motiveringen att arkitektkontoret ”med innovativ design driver omställningen för en hållbar framtid”.

[ Annons ]

Whites mål är att alla projekt ska vara formstarka och klimatneutrala 2030, för att underlätta och driva omställningen till ett hållbart liv.

– I takt med att kraven på klimatneutralitet och resurseffektivitet ökar över hela världen blir vår förmåga att förena formgivning, hållbarhet och byggteknik central. Arkitekturen påverkar människors livskvalitet och välbefinnande nu och på lång sikt. Vi vill bidra till att byggherrar, städer och entreprenörer kan driva förändring mot ett hållbart samhälle och samtidigt skapa värde, kommenterar Alexandra Hagen, vd för White.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]