Susanne Ås Sivborg, ny generaldirektör och chef på Lantmäteriet från och med första januari 2018.
Publicerat 13 december, 2017

Regeringens nya generaldirektör för Lantmäteriet utsedd

Susanne Ås Sivborg blir ny generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Hon tillträder sin nya tjänst den första januari 2018.

Susanne Ås Sivborg var fram till september i år generaldirektör för patent- och registreringsverket. Den rollen hade hon då haft i nio år. Hon har även lång erfarenhet som chef inom flera globala företag som exepelvis Electrolux och Astrazeneca.

[ Annons ]

– Samhällsbyggnadssektorn genomgår strukturella förändringar i form av ökat bostadsbyggande och digitalisering. Lantmäteriets ansvarsområde är grundläggande för att sektorns ska fungera. Jag är glad att Susanne Ås Sivborg, med sin gedigna GD-bakgrund, nu blir generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Lantmäteriet står inför olika utmaningar som bl.a. rör kompetensförsörjning, digitalisering av planprocessen och långa handläggningstider. Jag känner mig trygg med att Susanne Ås Sivborg är rätt person att leda och utveckla Lantmäteriet i det förändringsarbete som nu krävs, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Susanne Ås Sivborg är utbildad civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]