[ Annons ]

Rikard Silverfur, chef utveckling och hållbarhet på Fastighetsägarna.
Publicerat 14 september, 2020

Regeringen föreslår miljarder i stöd till energieffektivisering

Takten på energieffektiviseringen i flerbostadshus bör öka. Det anser regeringen och föreslår därför 900 miljoner i stöd till åtgärder som främjar detta.

Förslaget är ett resultat av en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Enligt regeringen ska stödet omfatta 900 miljoner kronor 2021, 2,4 miljarder miljoner kronor 2022 och 1 miljard kronor 2023. 

Förutom att skapa bättre förutsättningar för energieffektivisering i flerbostadshus hoppas man även att investeringen ska underlätta för nödvändiga renoveringar, eftersom dessa åtgärder ofta är utförs vid samma tillfälle.

[ Annons ]

– Rätt utformat kan ett energieffektiviseringsstöd främja att vissa åtgärder som inte annars skulle ha genomförts nu genomförs. Det är dock viktigt att utformningen av stödet inte upprepar tidigare stöds misstag. Regeringen måste föra nära dialog med fastighetsbranschen om stödets utformning för att stödet ska bli intressant att använda, säger Rikard Silverfur, chef för utveckling och hållbarhet på Fastighetsägarna Sverige.

Under hösten kommer en närmare utformning av stödet utarbetas, där hänsyn till tidigare erfarenheter av stöd till energieffektivisering av fastighetsbeståndet kommer att tas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]