[ Annons ]

Rebecka Eidenert Foto: SBS
Publicerat 12 november, 2020

Rebecka Eidenert vd för nya SBS

Rebecka Eidenert föreslås bli ny vd när Studentbostäder i Sverige (SBS) börsnoteras och sammanslås med Prime Living. Det meddelar det sammanslagna bolagets föreslagna styrelse inför en extra bolagstämma.

Sammanslagningen är ett led i SBS arbete med att följa utvecklingen i branschen mot att digitalisera hitta nya sätt för modern förvaltning. SBS fortsätter stärka upp organisationen för att komma närmare hyresgästerna, vidareutveckla och förbättra uthyrning och förvaltningen med fokus på en ännu bättre och mer effektiv process.

– Som vd för Studentbostäder i Sverige sedan starten 2018 är det särskilt spännande att nu se bolaget ta stora kliv framåt. Både genom förvärv av befintliga fastigheter och nyproduktion kan SBS säkra boendet för fler studenter framöver framförallt på studieorter där behovet är som allra störst, säger Rebecka Eidenert, vd Studentbostäder i Sverige i ett uttalande.

[ Annons ]

Styrelsen meddelar också att ledningsgruppen kommer föreslås bestå av Lars Wikström (CFO), Samira Mchaiter (förvaltningschef) samt Camilla Thunmarker (projektchef).

Tillsammans med SBB, Fastator, Phoenix Insurance och Amasten som största aktieägare får det sammanslagna bolaget en initial fastighetsportfölj med över 4 000 studentbostäder, en projektportfölj om över 2 000 studentbostäder och ett fastighetsvärde om 3,4 miljarder kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]