Publicerat 12 januari, 2021

Raybased inleder samarbete med APM Terminals, ordervärde på 770 000 kronor

Fastighetsteknikbolaget Raybased inleder ett samarbete med APM Terminals, som är ett dotterbolag till AP Möller-Maersk som förvaltar fastigheter åt moderbolaget i 74 hamnar runt om i världen. Det framgår av ett pressmeddelande.

APM Terminals har beslutat att upphandla tjänsten Raybased Metering och Raybased Temperature till fastigheterna bolaget arrenderar av Göteborgs Hamn. Affären löper över minst 36 månader och har ett ordervärde på omkring 770 000 kronor.

I Göteborgs hamn har APM Terminals ett större antal mätare för el och vatten som läses av manuellt. Med Raybased Metering kommer avläsningen att automatiseras och data visualiseras i Raybaseds webbapplikation Raybased 2Way, vilket sparar tid och förenklar APM:s energiarbete.

- Data från mätare är användbart i fastighetsägares arbete med att förbättra sina fastigheters energiprestanda. Med en automatisk avläsning kan de enkelt se vilka delar av fastigheterna som driver mest kostnad och systematiskt arbeta för att minska energiförbrukning och kapa effekttoppar, förklarar Jonas Almquist, vd på Raybased.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]