Publicerat 14 maj, 2020

Raybased genomför nyemission på 24,5 miljoner kronor (uppdatering)

(Uppdatering: fler detaljer om tidsplanen för nyemissionen i näst sista stycket)

Fastighetsteknikbolaget Raybased har beslutat genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 24,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma fredagen den 29 maj i Västra Frölunda. Det framgår av ett pressmedelande.

Den föreslagna nyemissionen är garanterad till 100 procent av ett konsortium bestående av Fredrik Brodin, styrelseordförande i Raybased, Jan Eriksson, styrelseledamot i Raybased, Neptunia Invest, Brofund Group samt Kvarnvreten Equity. Det betyder att Raybased störste ägare Johan Karlsson, vd i Slättö Förvaltning genom Neptunia Invest och Brofund Group utökar sina investeringar i Raybased.

- Det är ett styrkebesked att genomföra en 100 procent garanterad emission, dessutom till låg kostnad i tider präglade av covid-19 pandemin. Vi är särskilt glada att konsortiet består av befintlig huvudägare tillsammans med Raybaseds två nytillträdda styrelseledamöter. Efter genomförd emission kommer bolaget vara väl finansierat och i princip skuldfritt, kommenterar Jonas Almquist, vd i Raybased.

Villkoren innebär att en aktie ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 50 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 3 juni och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 4 juni. Teckningstiden löper från 9 juni till 23 juni och handel med teckningsrätter pågår den 9 juni till 19 juni.

Nyemissionen genomförs i syfte att tillföra tillräckligt rörelsekapital för att fortsätta den inledda expansionen av bolagets verksamhet från att tidigare enbart omfatta leveranser av produkter och projekteringsstöd till att nu även omfatta abonnemangstjänster inom den växande marknaden för implementering av informationsinhämtning, övervakning, automation och styrning av fastigheter.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]