[ Annons ]

Publicerat 6 april, 2022

Rätt kod i akut läge

Nu har fastighetsbolaget Olov Lindgren installerat blåljuskod i samtliga entréer i bostadsfastigheter.

Inte sällan tvingas utryckningspersonal slå in porten för att snabbt komma in i fastigheter. Det egentligen helt i onödan. Sedan ett par år tillbaka finns projektet ”Blåljuskod” som innebär att fastighetsägare och bostadsrättsföreningar anmäler en portkod som fungerar dygnet runt till polisen.

Nyligen har ett stort antal fastigheter fått Blåljuskod i och med att Olov Lindgren anslutit sig till ”Blåljuskod i samverkan”.

[ Annons ]

– På det här sättet får blåljuspersonalen snabbt tillträde till huset, liv kan räddas och vi undviker samtidigt skador på entrédörren då den inte behövs slås in, säger Henrik Spännare, chef kommersiell förvaltning på Olov Lindgren.

Efter att fastigheten är ansluten får fastighetsägaren en dekal som fästs utanför porten så att utryckningspersonal snabbt kan se att det finns en blåljuskod till fastigheten. Koden, som lämnas ut av polisens ledningscentral, är endast tillgänglig för utryckningspersonal och är till för att underlätta när de snabbt behöver ta sig in i en fastighet.

Någon samverkan kring ”Blåljuskod” finns ej centralt inom polis och larmtjänst, utan man får kontakta polisen i sin stadsdel.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]