Publicerat 24 maj, 2016

Rätt klimatskal lönar sig

När det är dags att renovera – då gäller det att ha en bra strategi när du ska välja klimatskal. Miljö och långsiktighet å ena sidan. Eller framtidens lösning redan nu?

Svenska fastighetsägare står inför kommande utmaningar. En av dem är att rusta upp och energieffektivisera husen som byggdes 1950–1975 när olja och el var billigare än idag och kraven på isolering var låga.

[ Annons ]

Nu kräver både EU och svenska myndigheter att fastighetsägarna ska uppnå de nationella miljömålen – energianvändningen för bebyggelsen ska halveras till 2050. Men det är inte bara miljön och byggfirmorna som gynnas. Ett bra klimatskal kan också ge fördelar för ägaren till fastigheten.

Vi har valt att titta närmare på fönster, tak och fasad. Men för att få ett väl fungerande klimatskal måste du naturligtvis se på helheten och kombinera olika åtgärder.

1. Smart fasad

ETS19410

Se över husets klimatskal när du ändå renoverar fasaden. Det är smart och ekonomiskt att samordna åtgärderna när byggnadsställningarna ändå är uppe.
Läs mer…

2. Rätt fönster

shutterstock_87171673_web

 

Att välja fönster för att få ett bra klimatskal är inte så lätt. Vi har samlat aktuella råd, ny spännande teknik och exempel på åtgärder i tre ambitionsnivåer.
Läs mer…

 

3. Täta tak

shutterstock_331902596_webEn tilläggsisolering av vindsbjälklaget är en av de mest lönsamma åtgärderna om du vill spara energi.
Läs mer…

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]