[ Annons ]

Susanna Campbell, vd Ratos
Publicerat 23 november, 2015

Ratos köper handelsfastigheter i Finland

Investmentbolaget Ratos går nu även in i fastighetsbranschen. Ratos köper in sig i ett finskt bolag som äger handelsfastigheter i Finland. Affären är på cirka 375 miljoner kronor.

Det bildas ett helt nytt bolag, i Serena Properties AB, som bildas där Ratos äger 56 procent av aktierna. Beståndet i Finland är 22 kommersiella volymhandelsfastigheter spridda över 14 medelstora städer.

[ Annons ]

Fastigheterna är belägna på etablerade handelsplatser med attraktiva hyresgäster som till största delen består av dagligvaruhandel och lågprishandel. De största hyresgästerna är Kesko samt S-gruppen. Total uthyrningsyta är 152 046 kvm.

Fastigheterna ägs av Varma som i och med försäljningen kommer att kvarstå med 43 procent av ägandet i det nybildade fastighetsbolaget Serena Properties.

– Serena Properties har en väldiversifierad portfölj av volymhandelsfastigheter i Finland, med långa kontrakt med högpresterande handelskedjor och med hög direktavkastning. Bolagets hyresgäster inom dagligvaruhandel och lågprishandel har presterat väl under de senaste åren på en i övrigt svag finsk detaljhandelsmarknad. Ratos och Varma blir tillsammans en stark ägarkonstellation med ett gemensamt fokus att genom en mer aktiv förvaltning utveckla och höja värdet på portföljen, säger Susanna Campbell, VD på Ratos i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]