[ Annons ]

Foto: Cernera.
Publicerat 7 januari, 2022

Randviken köper av Cernera

Randviken Fastigheter köper tre fastigheter i Borås, indirekt genom bolag. Säljare är Cernera Fastigheter och det underliggande fastighetsvärde ligger på 455 miljoner kronor.

De aktuella fastigheterna är Katrinedal 11, Katrinehill 7 och Maskrosen 19. Samtliga är belägna i området Katrinedal i centrala Borås och består till största delen av kontorslokaler. Totalt omfattar Portföljen runt 22 700 kvadratmeter uthyrningsbar area och uthyrningsgraden uppgår till cirka 94 procent.

Bland hyresgästerna märks Staples Sweden, Kungälvs Rörläggeri, Solar och Caverion. 

[ Annons ]

Den totala hyresintäkten uppgår till runt 31,3 miljoner kronor per år med ett bedömt driftnetto om cirka 24,0 miljoner kronor, med en genomsnittlig återstående längd på hyresavtalen på runt 2,9 år. 

– Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategi att förvärva välbelägna fastigheter av hög kvalitet och med starka hyresgäster. Cernera har gjort ett utmärkt jobb med att utveckla och modernisera byggnaderna och vi är glada över att bli ägare till ett så pass välskött bestånd. I och med detta förvärv stärker vi vår närvaro i Borås och tar oss ytterligare ett steg närmare vår nyligen uppdaterade målsättning om ett fastighetsbestånd värt 20 miljarder kronor innan 2025, säger Gustaf Segerborg, vd på Randviken

Lars Angwald, vd på Cernera, säger i ett uttalande att transaktionen med Randviken blir bolagets andra gemensamma affär på kort tid. 

– Precis som i den tidigare har dialogen samt samarbetet fungerat väl. Försäljningen av de tre fastigheterna i Borås genomförs främst för att Cernera ska öka investeringstakten i befintlig portfölj och möjliggöra nya förvärv. Vi arbetar målinriktat mot att expandera nationellt och transaktionen skapar förutsättningar för en fortsatt stark tillväxt och expansiva satsningar i nya utvecklingsprojekt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]