[ Annons ]

Förutom kök och komplett badrum består lägenheterna enbart av golv, väggar och tak – och låter köparen färdigställa planlösning, ytskikt och interiör. Foto: RAW Property
Publicerat 7 januari, 2022

”Råa” lägenheter på gång i Norrland

Konceptet med att skapa sitt eget boende från grunden har blivit framgångsrikt i Uppsala och Linköping. Nu ska RAW Property bygga ett bostadshus med ett 60-tal lägenheter i området Kronan i Luleå.

Först ut var Uppsala och Linköping, nu är turen kommen till Luleå-borna, som får chansen att köpa en lägenhet där de själva får färdigställa sina boenden efter tycke och smak. I varje lägenhet finns ett enkelt kök och ett komplett badrum. El, vatten och ventilation är också framdraget, inkopplat och redo att lätt pluggas vidare när de boende bygger nya rum.

Förutom kök och badrum består lägenheterna endast av golv, väggar och tak i omålad betong och har öppen planlösning utan innerväggar. Allt för att göra det enkelt för varje köpare att utforma sin lägenhet utifrån egna preferenser.

[ Annons ]

– Så länge köparna följer gällande byggregler, så har de fria händer att skapa sina personliga hem, säger Rikard Kvist, marknads- och försäljningschef på RAW Property.

Konceptet är etablerat i ett flertal länder, men i Sverige är det relativt nytt. RAW Property har två tidigare projekt, det färdigställda och slutsålda RAW Rosendal i Uppsala och det säljstartade RAW Vallastaden i Linköping.

Hur har köparna i Uppsala och Linköping gjort? 

– Det varierar från både de som bygger själva till de som anlitar entreprenörer för hela sin lägenhet. Föreningen har som krav att el, rör och ventilation ska utföras av behörig hantverkare. 

Hur ser köparnas planlösningar ut, rent generellt? 

– Det blir personliga, men samtidigt ”vettiga” planlösningar. Det är roligt att se när kreativa människor får skapa sin drömlägenhet från grunden. De blir lösningar som passar just deras behov. Dessutom blir det hållbart då våra kunder inte behöver riva ut något, utan enbart addera sådant de själv gillar, säger Rikard Kvist.

Projektet RAW Kronan kommer att bestå av ca 60 bostäder på mellan 34 – 145 kvadratmeter. Byggstart planeras till 2023 och inflyttning till 2024. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]