Publicerat 18 november, 2016

Prövningarna fortsätter i hyresnämnden

Hyresnämnden meddelade idag att de partssamtal som förts mellan Fastighetsägarna GFR och Hyresgästföreningen är att betrakta som informella. Därmed fortsätter rättsprocessen för de 43 600 privata hyreslägenheterna i Göteborg.

De samtal som förts mellan Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen var av informell karaktär. Därmed fortsätter det påbörjade arbetet med att pröva hyran för 43 600 lägenheter i Göteborg. Det stod klart när hyresnämnden idag meddelade sitt beslut.

[ Annons ]

Hyresgästföreningen åberopade att de två protokollförda förlikningssamtalen skulle vara skäl för att formella förhandlingar enligt hyresförhandlingslagen har återupptagits. Så är alltså inte fallet. Inte heller kommer det faktum att Fastighetsägarna påkallat hyresförhandlingar för 2017 att påverka strandningen av 2016 års hyror.

– Det är glädjande att hyresnämnden gick på vår linje. Det är inte acceptabelt att Hyresgästföreningen försöker förhala processen, säger Pia Grönquist, chefsjurist på Fastighetsägarna GFR, i ett pressmeddelande.

Bakgrund:

Det var i januari i år som Fastighetsägarna valde att låta hyresnämnden pröva hyran för 43 600 lägenheter i Göteborg. Hittills har endast ett fåtal lägenheter prövats i hyresnämnden. Nästa prövning i hyresnämnden äger rum onsdagen den 23 november.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]