Foto: Prologics.
Publicerat 6 april, 2017

Prologics i stor affär med Estea

Företaget Prologics, som är världsledande inom logistik- och industrifastigheter, meddelat idag att de tecknat avtal med Estea Logic Properties om att förvärva fem logistikfastigheter i Sverige.

Totalt omfattar fastighetsportföljen 77 000 kvadratmeter som är fullt uthyrda. Fastigheterna är moderna klass A-anläggningar i Stockholm, Eskilstuna, Borås och Jönköping med ytor på 6 900 till 30 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

Samtliga anläggningar är belägna i strategiska logistiklägen med bra transportförbindelser för att lätt kunna nå den nordiska marknaden.

– Förvärvet speglar Prologis engagemang i Sveriges växande logistikmarknad. Efterfrågan är stark i Sverige och sedan vår etablering i Sverige 2002 har vi haft en nästan hundraprocentig grad av uthyrning. Den här affären är ett svar både på denna efterfrågan samt bevis på vår övergripande strategi på denna viktiga marknad, säger Bram Verhoeven, Senior Vice President och regionchef Prologis Benelux/Norden, i ett pressmeddelande.

– Prologis är ett väletablerat företag inom logistik- och industrifastigheter som levererar på sina löften. Med försäljningen till Prologis kan vi vara säkra på att våra kunder är i goda händer, säger Johan Eriksson, vd, Estea.

Den 31 december 2016 ägde Prologis cirka 369 000 kvadratmeter av logistik- och distributionsutrymme i Sverige, vilket gör företaget till en av Sveriges ledande leverantörer av logistik- och industrifastigheter.

Fastighetsrådgivare för Prologis har varit JLL.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]