[ Annons ]

Profi säljer byggrätter i kvarteret Dimman, i södra Malmö. Köpare är JM som skall utveckla bostäder i fastigheten.
Publicerat 31 augusti, 2011

Profi säljer byggrätter i Malmö

Profi säljer byggrätter i kvarteret Dimman, i södra Malmö. Köpare är JM som skall utveckla bostäder i fastigheten.

Profi har genom en detaljplaneändring och fastighetsbildning skapat bostadsbyggrätter om drygt 7 000 kvadratmeter i kvarteret Dimman som avgränsas av Bergsgatan, Friisgatan samt Barkgatan. Nu säljer Profi fastigheten, Dimman 13, till JM AB som skall utveckla fastigheten. JM tillträder fastigheten idag.

[ Annons ]

Fastigheten ligger belägen vid Möllevången i södra delen av Malmö. Det är gångavstånd till Citytunnelns nya station Triangeln och cirka 15 minuters promenad till Centralstationen.

I en kommentar till försäljningen säger Staffan Olsson VD för Profi

– Vi är mycket nöjda med att sälja den nyutvecklade fastigheten Dimman 13 till en välrenommerad bostadsutvecklare som JM. Försäljningen är en del av utvecklingen av kvarteret Dimman som vi har arbetat med under flera år. Genom att skapa bostadsbyggrätterna gör vi hela kvarteret attraktivare samtidigt som vi bryter av ett av Malmös längsta kvarter i korsningen Barkgatan och Ängelholmsgatan.Nu fokuserar vi på den fortsatta utvecklingen av vår fastighet Dimman 11. Vi har spännande planer för den fortsatta utvecklingen av den fastigheten.

Catella har varit säljarens rådgivare i affären Advokatfirman Glimstedt har svarat för juridiken.

?

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]