[ Annons ]

Profi Fastigheter köper Handenterminalen i Haninge av Stena Fastigheter. Foto: Profi Fastigheter.
Publicerat 6 oktober, 2016

Profi Fastigheter köper Handenterminalen

Profi Fastigheter köper Handenterminalen i Haninge av Stena Fastigheter. Fastigheten omfattar totalt 35 000 kvadatmeter kommersiella lokaler för kontor, utbildning och lager.

Fastigheten har ett bra kommunikationsläge och är integrerad med Handens pendeltågsstation intill Haninge Centrum. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 70 procent.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över förvärvet av Handenterminalen och möjligheten att engagera oss i utvecklingsarbetet för Haninge Centrum. Med förvärvet stärker vi vårt kommersiella erbjudande i söderort ytterligare samtidigt som vi ser spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten på sikt, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter.

Stena Fastigheter har beslutat att sälja för att istället satsa på bostäder i Haninge.

– Vi har precis startat upp nybyggnation av ett flertal bostadsetapper i Haninge som kommer att pågå under lång tid. På grund av vår omfattande satsning på nyproduktionen av bostäder i bl a Vegaområdet och centrala Haninge har vi tagit det strategiska beslutet att sälja den här kommersiella fastigheten, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Profi Fastigheter tillträder den 31 oktober.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]