[ Annons ]

Foto: Profi fastigheter
Publicerat 20 juni, 2018

Profi avyttrar för 921 miljoner

Profi fastigheter säljer sex fastigheter för totalt 921 miljoner kronor. Köpare är Stendörren och den totala ytan ligger på 57 536 kvadratmeter.

De aktuella fastigheterna, Magneten 12, Magneten 18, Magneten 30, Magneten 33 och Elementet 1, är belägna i Ulvsunda och Bromma, medan fastigheten Vitgröet 12 finns i Spånga. Totalt rör det sig om 57 536 kvadratmeter, med en uthyrningsgrad om 90 procent. Tillträde sker den 2 juli.

[ Annons ]

Profi har sedan 2010 investerat i området, med hyresgäster som TMG Sthlm, Arkitektkopia, Academedia, Top Gymnastics, Member24 och Linas Matkasse.

– I det bestånd vi nu avyttrar har vi fullföljt vår affärsplan att bygga ett attraktivt och starkt kluster i Ulvsunda. Det känns bra att lämna över det fortsatta ägandet till Stendörren som har stor erfarenhet av liknande fastigheter vilket är positivt för våra hyresgäster. Vad gäller utvecklingen av Spånga Center känns det också bra att lämna över stafettpinnen till Stendörren som kommer slutföra det arbete vi påbörjat, säger Thomas Sipos, vd Profi fastigheter.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]