Publicerat 19 februari, 2021

Prisindex för svenska bostadsmarknaden steg 2,8 procent i januari – Valueguard

Prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, steg med 2,8 procent i januari jämfört december. Bostadsrättsindex ökade med 2,1 procent och villaindex steg med 3,2 procent. Ökningen för HOXSWE är den största sedan januari 2020. Det är dock enligt förväntan, då ökningen mellan december och januari har varit årets största 12 av de senaste 15 åren.

Det skriver Valueguard i sin senaste prisrapport.

I Stockholm var ökningen 2,6 procent för bostadsrätter och 1,6 procent för villor. I Göteborg ökade bostadsrättsindex med 0,6 procent och villaindex med 3,5 procent. I Malmö steg index med 1,5 procent för bostadsrätter och 2,7 procent för villor.

Justerat för säsongseffekter ökar HOXSWE med 0,6 procent i januari. Bostadsrättsindex för riket stiger med 0,9 procent och villaindex med 0,4 procent justerat för säsongseffekter.

"Vi har även undersökt prisutvecklingen på bostadsrätter under första halvan av februari i Stockholm och Göteborg. Det stiger med 1,1 procent i Stockholm och 1,2 procent i Göteborg jämfört med hela januari", skriver Valueguard.


Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]