Foto: Sabo
Publicerat 2 juni, 2016

Prisad renovering i Göteborg

Bostadsområdet Backa Röds Pärlor i Göteborg har utsetts till Årets bästa renoveringsprojekt av SABO.

Gedigen dialog med de boende och tydlig framtidsfokus. Det är några av skälen till att i bostadsområdet Backa Röds Pärlor i Göteborg tilldelas Sabos utmärkelse Årets bästa renoveringsprojekt.

[ Annons ]

Bransch- och intresseorganisationen Sabo lyfter årligen fram lyckade renoveringsprojekt i syfte att inspirera och sprida kunskap om goda arbetsmetoder och tekniska lösningar. På torsdagen presenterades vinnaren i Årets bästa renoveringsprojekt – bostadsområdet Backa Röds Pärlor i Göteborg.

Juryns motivering till vinnaren Bostads AB Poseidon lyder:

”Företaget har genom långsiktigt målinriktat arbete lyckats omvandla ett problemfyllt bostadsområde. Området beskrivs nu som ett attraktivt och tryggt boende med höjd status. Genom stort miljöfokus, forskningssamarbete och gedigen boendedialog har projektet lyckats skapa hållbara och moderna hus. Poseidon har i projektet ”Backa Röds Pärlor” visat på ett lyckosamt helhetsgrepp för områdesutveckling. Projektet är planerat och genomfört med framtidsfokus vilket många byggherrar kan inspireras av.”

AB Stångåstaden i Linköping får ett hedersomnämnande för sitt bidrag där bolaget omvandlat 66 lägenheter till 84 genom att använda ”gömda” utrymmen.

Även MKB Fastighet AB i Malmö får ett hedersomnämnande för bidraget Lokal till Hem där bolaget bland annat arbetat i nära samarbeta med olika myndigheter.

Årets jury har bestått av:

Ordförande Jan Borgbrant, professor emeritus, LTU. Tord af Klintberg, KTH.

Jennie Wiederholm, Hyresgästföreningen.

Ulf Lindblom, HBV.

Björn Gustavsson, Göteborgs Energi.

Fredrik Anheim, Ikano Bostad.

Anna-Klara Aspegren, Svensk Byggtjänst.

Helena Lennartsson, Byggherrarna.

Monica Björk, Byggmaterialindustrierna.

Stefan Björling, tävlingssekreterare, SABO.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]