[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 1 mars, 2019

Prime living i fortsatt knipa

Prime Living har stora ekonomiska bekymmer efter att ha rapporterat en brakförlust under sista kvartalet 2018. Nu begär man uppskov av den kommande räntebetalningen för bolagets obligationslån.

Att det modulbyggande studentbostadsbolaget Prime Living har stora ekonomiska bekymmer är tydligt. Bolaget rapporterade en brakförlust under sista kvartalet 2018, med ett negativt rörelseresultat på 403 miljoner kronor. Nu begär man uppskov av räntebetalningen som annars skulle behövts betalas den i slutet av mars.

[ Annons ]

Bolaget rapporterade tidigare i februari att rörelsekapitalet ska räcka månaden ut. Nu begär man att senarelägga sin räntebetalning på sitt obligationslån, rapporterar bolaget i ett pressmeddelande. 2018 blev ett tufft år för bostadsutvecklaren, som tvingades till ofördelaktiga avyttringar för att få loss likvida medel. Förlusten tillskrivs främst att bolagets fastighetsvärde sjönk med 368 miljoner kronor. Aktiekursen har tappat 96 procent av sitt totala värde under de senaste 12 månaderna.

Tidigare i februari tillträdde Lars Wikström som ny finanschef för bolaget.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]