[ Annons ]

Henrik Lilja smyglanserar NK:s nya padelsatsning NK Padel & Social by Ascaro trots rådande pandemi. Dörrarna öppnas den 15 april. Foto: Erik Cronberg
Publicerat 15 april, 2021

Prestigefylld padel på hög höjd

Henrik Lilja, varuhuschef på NK, smyginviger padelsatsningen ovanpå NK, där fyra banor och ytor för social samvaro har utvecklats.

Hur passar ett padelcentrum in på anrika NK?

– Väldigt bra. Joseph Sachs, som grundade NK 1902 hade en vision att NK skulle vara en kommersiell och kulturell teater. Det är precis det vi skapar, fast i en modern version. 

[ Annons ]

Vad kommer scenen innehålla?

– På taket, 30 meter upp, blir det inte bara fyra padelbanor utan även ytor för social samvaro, möten och event men också gym, trädäck, löparbanor och servering utomhus. Vi vill skapa en attraktiv plats som lockar kunder och ger synergier med NK:s övriga verksamheter, till exempel genom lansering av varumärken och försäljning av produkter.

Padelbanor växer upp som svampar. Kan det vara en fluga?

– Nej, padeln är här för att stanna, även om det kan bli en konsolidering.  Det viktiga är att ha sin nisch. Vi skapar ett koncept mitt i city där likasinnade kan träffas för att till exempel äta eller ha affärsmöten på samma sätt som golfklubbarna utanför stan. Det finns inte i city i dag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]