[ Annons ]

Det har tagit nästan fyra år och över en miljard har investerats. Men nu är förvandlingen klar. Imorgon invigs Nya Frölunda Torg med närmare 200 varierande butiker.
Publicerat 19 april, 2011

Premiär för Nya Frölunda Torg

Det har tagit nästan fyra år och över en miljard har investerats. Men nu är förvandlingen klar. Imorgon invigs Nya Frölunda Torg med närmare 200 varierande butiker.

– Det är shopping på en helt ny nivå. Ända sedan starten har målet varit att skapa Göteborgs bästa shoppingupplevelse. I det arbetet är ett ännu större utbud en viktig del. Lika betydelsefull är miljön. Våra besökare vill ha en ljus, fräsch och modern shoppingmiljö. Sedan öppningen av etapp ett har både omsättning och antalet besökare ökat markant, vilket visar att vi valt rätt väg, säger Bo Jansson, Fastighetschef, Diligentia Köpcentrum.

[ Annons ]

I det nyaste handelshuset som precis står klart öppnar ett 30-tal butiker, däribland ett stort antal varumärkesbutiker som man normalt bara hittar i citymiljöer samt en efterlängtad familjelounge – en barn- och familjehörna med lekrum, sköt- och amningsrum. Den nya interiören tar sitt avstamp i de ursprungliga formerna från 60-talet, med generösa ljusinsläpp och mjuka ellipsformer. I frontlinjen av det nya huset öppnar också ett nytt Åhlénsvaruhus på två våningsplan.

Sedan första spadtaget i oktober 2007 har Frölunda Torg berikats med två nya huskroppar med både butiker och caféer, ett Salutorg med mat och delikatesser från jordens alla hörn, en ombyggd spårvagnshållplats, ett nytt stadsdelstorg samt ett parkeringsgarage. Ett parkeringshus med 750 platser färdigställs lagom till julhandeln 2011.

– När vi klipper bandet den 20 april erbjuder vi närmare 200 varierande butiker. Alla lokaler i de två nya handelshusen är uthyrda. Det visar hur attraktivt Nya Frölunda Torg är, säger centrumchefen David Schongin.

– Frölunda Torg är mer än ett köpcentrum. Det är ett stadsdelscentrum där människor umgås och trivs. Därför lyfter vi inte bara shoppingen till en ny nivå, utan är också med och påverkar hela stadsdelen. Nästa steg i utvecklingen av

Frölunda Torg är, att tillsammans med Västra Götalandsregionen, förverkliga de planer som finns för ett närsjukhuscentrum vid Frölunda Torg. Beslut om eventuell byggstart ska tas under 2011, säger Bo Jansson.

– Vi räknar med stor anstormning av besökare under våra öppningsdagar, säger David Schongin. För att klara av trycket har vi abonnerat en spårvagn där man åker gratis mellan Centralstationen och nya Frölunda Torg under helgerna 23-24/4 och 30/4-1/5.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]