[ Annons ]

Publicerat 17 maj, 2019

Premiär för Kvarteret – Fastighetstidningens podd

Fastighetstidningen lanserar nu en podd där vi tillsammans med intressanta gäster tar nya och oväntade perspektiv på branschen och samhället den verkar i.

Fastighetstidningens nya podd har premiär. Vi kallar den ”Kvarteret – en podd med öppna dörrar”.

[ Annons ]

Här finns den att lyssna på.

Precis som namnet avslöjar kommer podden att titta både på fastighetsbranschen i sig, men också allt det som omger den. Branschen är en viktig aktör i ett snabbt föränderligt samhälle och spelar en nyckelroll i många av vår tids framtidsfrågor. Hur ska våra bostäder och arbetsplatser se ut i framtiden? Hur skapar vi ett klimatsmart samhälle? Hur förenar vi tillväxt med hållbarhet? Hur ska vi bygga våra städer? Hur ska allt fler människor och verksamheter få plats på samma ställe?

Det och mycket annat kommer vi diskutera i Kvarteret. Vi kommer också göra historiska återblickar och spana in i framtiden. Bjuda in människor med nya perspektiv på branschen.

Som premiär bjuder vi på tre stycken avsnitt. I ett diskuterar vi historiens spår i våra städer med Per Olgarsson från Stadsmuseet i Stockholm. I ett annat diskuterar vi vad som driver människor att bygga hus för att skryta med debattören Isobel Hadley-Kamptz. Och så sammanför vi skribentlegendaren Andres Lokko med representanter för branschen för att försöka besvara frågan – får kulturen plats när städerna växer?

Podden hittar man också överallt där poddar finns. Trevlig lyssning!

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]