Publicerat 26 maj, 2021

Positivt med fortsatt högt tryck på byggmarknaden – kommentar från Byggmaterialhandlarna

Byggmaterialhandlarna ger i dag en kommentar på gårdagens siffror från SCB som visade att det råder ett fortsatt högt tryck på bygg- och bostadsmarknaden och som visade en ökning med 24 procent i nybyggnationen i jämförelse med första kvartalet i fjol.

"Detta är positivt då det i Sverige finns ett stort bostadsunderskott och vi behöver bygga 600 000 nya bostäder fram till 2029, för att täcka det behov som finns", säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna i ett pressmeddelande.

Hon säger också att intresset för att köpa ROT-tjänster är fortsatt stort i Sverige.

De första fyra månaderna 2021 har det sålts ROT-tjänster för 3,6 miljarder kronor vilket är en ökning med 12 procent jämfört med samma period förra året, enligt statistik från Skatteverket.

Enligt tidigare publicerad statistik från Byggmaterialhandeln den 27 april, ökade försäljningen med 7 procent inom byggmaterialhandeln under första kvartalet.

"Utvecklingen för trävaror är 22 procent av vilket en stor del beror på prisökningar. På sikt kan det höga trycket leda till leveransproblem på inte bara trävaror. Vi ser även idag redan brist på stål och plastprodukter", säger Monica Björk.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]