[ Annons ]

Publicerat 10 januari, 2013

Fokus på framtiden på Fastighetsdagarna i Åre

Fastighetstidningen har varit på Fastighetsdagarna i Åre och pratar med olika personer i branschen om årets kommande utmaningar. Se på Fastighetstidningens youtubekanal om vad Pär Magnusson, chefekonom på RBS och Jan Rosengren, Senior Advisor på Newsec, har att säga i ämnet.

Det rådde en försiktig optimist på den inledande dagen av på Fastighetsdagarna i Åre. Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige hade hunnit med en runda i skidspåret. Han såg en symbolik i förmiddagens vurpa.

[ Annons ]

– Året kommer att innebära ett och annat fall i branschen.

Men han skyndade sig att tillägga:
– Men de flesta kommer att stå på benen.

Överlag rådde en försiktig optimism. Som en av konferensdeltagarna sammanfattade.
– Kan man bara ordna finansieringen så ska vi handla.

Enligt Fastighetsägarnas egen undersökning tror flertalet medlemmar att transaktionsvolymerna kommer att öka, eftersom det helt enkelt kommer att finnas för få köpvärda objekt på marknaden. Men när det gäller utvecklingen för det egna bolaget är man överlag positiva.

Pär Magnusson, chefsekonom på RBS talade om tendenserna på den svenska ekonomin och hur vi påverkas av de kalla vindarna ute från Europa. Fastighetstidningen fångade honom i en paus. Hör honom berätta vad som talar för fastighetsmarknaden 2013.
Trots allt är fastigheter kanske det minst oattraktiva av de olika investeringsslag som erbjuds, säger Pär Magnusson i videon. (För att få hela hans svar se videon.)

 

Jan Rosengren, Senior Advisor Newsec, tror på en viss avmattning, kanske till och med en nedgång, när det gäller kontorshyrorna ibland annat centrala Stockholm. Här talar han även om hur e-handeln kan påverka marknaden för handelslokaler.
– Totalindex kommer förmodligen att vara lite lägre 2013 än vad det blev 2012, säger Jan Rosengren i videon.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]