[ Annons ]

Exakt var är ännu inte klart. Men någonstans i visionerna för Slakthusområdet ska en nu scen för klubbspelningar rymmas. Bild: Walk the Room
Publicerat 11 januari, 2019

Populär klubbscen kan återuppstå i Slakthusområdet

I helgen hålls det stor avslutningsfest för Nobelberget som varit Stockholms största konsertlokal för klubbspelningar. Men nu talar allt för att Atrium Ljungberg kommer att kunna erbjuda nya lokaler i Slakthusområdet.

Att Nobelberget vara skulle kunna drivas under en begränsad tid var arrangörerna bakom verksamheten medvetna om redan från start. Nu kommer den gamla lagerbyggnaden att rivas för att ge plats för de bostäder Atrium Ljungberg ska bygga på platsen.

[ Annons ]

Men nu ser det ut som att verksamheten relativt snart kommer att återuppstå i nya lokaler i Slakthusområdet.  Jon Allesson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg, bekräftar att man är mycket nära att träffa en överenskommelse med arrangörerna.

– Vi har utvecklat Nobelberget i Sickla tillsammans under flera år och vi är väl medvetna om hur viktigt det är med lokaler för konserter, musik och klubb i den här storleksordningen för att Stockholm ska vara en attraktiv storstad. När vi nu planerar för att skapa en ny urban stadsdel i Slaktområdet är det därför självklart för oss att tillsammans titta på nya lokaler för Nobelberget där. Vi har en lokal som vi alla tror kommer passa och återkommer med mer info när vi är i kommit i mål, säger Jon Allesson.

I de visioner Atrium Ljungberg kommunicerat kring utvecklingen av Slakthusområdet heter det att området ska bli hela Stockholms mötesplats för mat, kultur och upplevelser och en motor för hela Söderort.

– Vi kommer att tillföra arbetsplatser för kreativa näringar och tech och från dessa hyresgäster finns en stor efterfrågan på ett levande kultur- och nattliv i staden som växer fram, säger Jon Allesson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]