[ Annons ]

Visionsbild på blivande scenen i Gasklockan. Illustration: Tengbom arkitekter
Publicerat 18 maj, 2021

Pophouse ska fylla Gasklockan med kultur

Pophouse, där Abba-profilen Björn Ulvaeus är delägare, ska hyra och driva den nya scenen i den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden.

I den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden ska en ny scen med brett utbud av kultur och evenemang skapas. Nu är det klart att det blir bolaget Pophouse Entertainment Group som kommer att fylla gasklockan med liv dygnet runt.  


 Pophouse Entertainment Group är den aktör till vilken staden kommer hyra ut Gasklocka 2, och som kommer att driva scenverksamheten. Pophouse är en etablerad aktör som bland annat äger och driver scenverksamheten på Cirkus på Djurgården, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

[ Annons ]

Pophouse ägs av ABBA-profilen Björn Ulvaeus och Conni Jonsson och förutom Cirkus ingår även ABBA The Museum, Pop House Hotel och Hasselbacken i koncernen.  

Ambitionen är att kunna erbjuda ett brett utbud med livemusik, standup, teater och shower under kvällstid. Genom samarbete med flera olika aktörer ska även aktiviteter erbjudas dagtid för att gasklockan ska bli som ett levande öppet hus under så många av dygnets timmar som möjligt.

Gasklocka 2 ligger i området Gasverket, som håller på att förvandlas från en stängd industri till en plats med stort utbud av service, kontor, handel och upplevelser. Själva Gasklockan, som stod färdig 1899 är ritad av Ferdinand Boberg.

För att bevara volymen och rymden i den kulturhistoriskt värdefulla anläggningen byggs scenen som en egen byggnad inuti Gasklockan. På taket av den inre byggnaden kommer finnas utrymme för både restaurang och event som kan ta emot cirka 1000 platser. I salongen med stora scenen kommer finnas plats för runt 1750 sittande gäster eller 2300 stående.  Tanken är också att lokalen ska kunna ställas om till bankett och användas till krogshower.

Byggstarten för scenen är planerad till 2021och evenemangverksamheten beräknas starta under hösten 2026.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]