Publicerat 5 juni, 2020

Polyplanks omsättning upp 44,6 procent under januari-maj

Polyplanks omsättning steg med 44,6 procent till 14,7 miljoner kronor för perioden januari till maj i år. Resultatet efter finansiella poster är positiva 0,1 miljoner kronor, vilket är en förbättring med 2,2 miljoner kronor från samma period året. Det skriver bolaget i en kompletterande lägesuppdatering.

Polyplank sade redan under torsdagen att första kvartalet hade varit bra och att ett andra mycket bra kvartal var på väg att fullbordas.

Juni har också varit en mycket stark månad varför det enligt bolaget går att förvänta sig en positiv andra kvartalsrapport, schemalagd att släppas den 14 augusti.

”Coronapandemin har påverkat oss endast marginellt så här långt, vi märker det främst på kommunala bolag som inte lägger order under pandemin. Den omläggning i kundstruktur som vi påbörjade 2018 när kommunala bolag var vår största kundgrupp till nu 2020 när kommunala bolag är en betydligt mindre kundgrupp har därmed varit lyckosam”, skriver bolaget.

Orderingången för april-maj är 47 procent eller 5,2 miljoner kronor över fjolårets period.

Offerstocken för samma period uppgår till 43 miljoner kronor vilket är 85 procent eller 19,6 miljoner kronor över samma period 2019. I offerstocken exkluderas budgetofferter på flera 100 miljoner kronor till större infrastrukturprojekt till myndigheter och entreprenörer.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]