Foto: Prologis
Publicerat 26 oktober, 2018

Pologis köper logistikfastigheter

Prologis köper två fastigheter i Upplands Väsby och Rosersberg. Totalt handlar det om 16 000 kvadratmeter logistikyta.

Säljare i är Sortex of Sweden och med på köpet följer även den nuvarande hyresgästen Sevan, en aktör inom segmentet världens mat.

[ Annons ]

Förvärvet är uppdelat i två delar. Den första fastigheten är på 6 200 kvadratmeter, vilken Sevan fortsätter hyra i ett år innan en annan hyresgäst flyttar in. Den andra fastigheten omfattar en förbindelse att bygga en 10 100 kvadratmeter stor logistikfastighet i Rosersberg vid Arlanda, där Sevan skriver ett mångårigt hyresavtal.

– Vi är glada över att kunna sluta det här avtalet och samtidig välkomna en ny kund. Att expandera i Sverige och särskilt i den viktiga Stockholmsregionen är ett av våra fokusområden. Förvärvet ligger också i linje med vår tillväxtstrategi för Sverige, säger Bram Verhoeven, chef norra Europa på Prologis.

Fastigheten som uppförs i Rosersberg får miljöcertifiering, in- och utvändig LED-belysning, ESFR sprinklers, 11,5 meters fri invändig takhöjd samt en 55 meter djup lastgård.

– Vår verksamhet har vuxit stadigt vilket gör att vi behöver större lokaler för att kunna expandera vidare. Avtalet är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete med Prologis där vi tillsammans arbetat som ett team i en lösningsorienterad affärsprocess. Både för att ta fram de tekniska specifikationerna för den nya fastigheten och utveckla den affärsmässiga lösningen, säger Michael Maroutian, koncernchef på Sortex of Sweden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]