Bild: Tengbom
Publicerat 22 februari, 2019

Pluggisar får träsmak

Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder (V-Dala) har beställt 402 studentbostäder till Uppsala. Uppdraget har gått till Lindbäcks, som bygger industriellt producerade bostäder i trä.

Avtalet för Ängsklockan, som projektet heter, omfattar 402 studentbostäder fördelat på fyra huskroppar med sex våningar.

[ Annons ]

– Våra medlemmar behöver bostäder. Med det här bygget fortsätter vi att vara den nation som har flest bostäder, och flest små lägenheter. Totalt får vi nu nästan 1300 bostäder, säger Anna-Carin Andersson, vd för V-Dalas bostadsstiftelse i ett pressmeddelande.

Inflyttning är planerad att starta 2020.

– Vi har tecknat avtal med V-Dala och vi ser fram emot att få börja med mark- och grundläggningen redan nu i vår. Studentbostäderna består i huvudsak av ett rum och kök och är ca 25 kvm, vi har byggt liknande lägenheter i området tidigare så det känns extra roligt att vi nu får bidra med fler studentbostäder i Flogsta-Ekeby, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Lindbäcks bygger industriellt producerade bostäder i trä. Produktionskapaciteten har ökat sedan Lindbäcks nya fabrik i Piteå kommit igång. Med två fabriker säger sig byggaren kunna leverera 2 500 lägenheter per år.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]