P-G Persson Platzer Foto: Marie Ullnert
Publicerat 19 september, 2019

Platzer säljer till Balder

Platzer säljer två handelsfastigheter på Backaplan med ett fastighetsvärde om 368 miljoner kronor. Köpare är Balder och på fastigheterna planeras i den kommande detaljplanen bostäder.

Detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet Backaplan är i full gång, och innehåller bostäder, handel och kontor pågår. Totalt ska 10 000 människor bo här, och lika många ska ha sina arbetet i stadsdelen, när den står färdig 2030. På de sålda handelsfastigheterna Tingstadsvassen 3:8 och Tingstadsvassen 4:3 planeras i den kommande detaljplanen omfattande inslag av bostäder.

[ Annons ]

P-G Persson, vd på Platzer, menar att utvecklingen av Backaplan – från en handelsplats med stora asfalterade ytor till en tätbebyggd stadsmiljö –tillsammans med utvecklingen av Frihamnen, är viktiga pusselbitar när Göteborgs centrum växer på norra sidan av älven.

– Vi vill inte äga handelsfastigheter som kommer att rivas till förmån för bostadsutveckling, men vi bidrar gärna i utvecklingen av Backaplan och Frihamnen när det gäller den kommersiella delen. Försäljningen av de båda handelsfastigheterna skapar bättre förutsättningar för Balder att ta ett helhetsgrepp om den nya detaljplanen för Backaplan, säger han i en kommentar.

Försäljningen sker genom bolagsförsäljning och frånträde sker 1 oktober 2019. Fastigheterna är idag fullt uthyrda.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]