Publicerat 13 januari, 2021

Platzer-projekt kan gå vidare – Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen

Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården i Göteborg. Byggnationen av 1 900 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år. Det skriver fastighetsbolaget Platzer i ett presmeddelande.

Den 12 januari meddelade mark- och miljödomstolen att de avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Detaljplanen för omvandlingen av Högsbo industriområde till Södra Änggården antogs av kommunfullmäktige i april förra året och överklagades därefter.

Domen från mark- och miljödomstolen innebär att det kan byggas 1 900 bostäder blandat med verksamheter, 16 förskoleavdelningar, två parker samt en skola. Förutsatt att beslutet inte överklagas, vinner det laga kraft och byggnationen av bostäder, skolor och parker kan påbörjas under 2021.

Platzer tecknade 2017 och 2018 avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter, Hökerum Bygg och Skanska Nya Hem om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i Södra Änggården. Avtalen villkoras av att detaljplanen vinner laga kraft.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]