Porten till Merkurhuset och P-G Persson, vd, Platzer. Foto: Platzer
Publicerat 18 april, 2017

Platzer köper en halv fastighet i Göteborg

Fastighetsbolaget Platzer har förvärvat 50 procent av det så kallade Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg. Säljaren Bygg-Göta kommer att fortsätta äga den andra halvan.

Fastigheten, som omfattar ca 5 280 kvadratmeter, har i affären åsatts ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor. Tillträde sker preliminärt 1 juli i år.

[ Annons ]

– Fastighetsförvärvet är ett bra komplement till Platzers övriga fastigheter i området kring Packhusplatsen och stärker Platzers position på Södra Älvstranden, ett område som står inför en spännande utveckling. Det ska bli roligt att arbeta tillsammans med Bygg-Göta och övriga fastighetsägare med att utveckla Skeppsbron, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Platzer kommer att driva utvecklingen tillsammans med Bygg-Göta. Idag finns främst kontor i huset med en bred mix av hyresgäster, bland annat Lernberger Stafsing, Axel Arigato och Unifaun.

Området Skeppsbron står inför utveckling där hela området genomgår en stor omvandling.

Fastigheten är uppförd 1897 för arkitekt E. Krüger och är den äldsta fastigheten på Skeppsbron. En bit in på 1900-talet övertogs fastigheten av Rederi AB Svenska Lloyd. Många detaljer som vittnar om rederitiden finns bevarade i huset, till exempel de gamla biljettdiskarna i lokalerna på plan 1.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]