[ Annons ]

Fotograf: Marie Ullnert
Publicerat 7 februari, 2018

Platzer hyr ut till Tele2

Platzer hyr ut 2000 kvadratmeter kontorsyta i Göteborgs nya landmärke Gamlestads torg som beräknas stå klart under sommaren 2018. Hyresgäst är Tele2.

Gamlestads torg  blir startskottet för den omfattande stadsdelsutveckling som under de närmsta åren kommer att pågå i Gamlestaden.

[ Annons ]

Tele2 flyttar in i byggnaden i oktober 2018 i fastigheten som beräknas stå klar till sommaren. Uthyrningen innebär att 67 procent av projektet i dagsläget är uthyrt.

– Vi är stolta över att kunna välkomna Tele2 till Gamlestadens nya mötesplats i en stadsdel vi brinner för, säger Ulf Lindén, marknadsområdeschef på Platzer och tillägger:

– Att byggnaderna inte bara blir ett renodlat kontorsprojekt utan att serviceytor, vänthallar och kulturhus kommer kunna nyttjas av invånarna i stadsdelen känns extra kul och är något som vi hoppas ska bidra till ett levande Gamelstads torg som är till för alla.

Gamlestads torgs höghusdel har med sina 17 våningar och grafiska fasad blivit ett nytt landmärke i Göteborgs siluett. De nyproducerade byggnaderna har tillsammans en totalyta om cirka 17 000 kvadratmeter. Till största delen kommer ytorna bestå av kontor, men även restauranger, resecentrum, kultur- och serviceytor.

Byggnaderna blir också en ny knytpunkt för stadsdelen tack vare dess strategiska läge, mellan flera spårvagns-, tåg- och busslinjer endast 6 minuter från Göteborgs Centralstation. Inom några år beräknar Västtrafik att cirka 40 000 personer kommer att passera platsen dagligen.

Målet med Gamlestads torg är att bidra till utvecklingen av Gamlestaden som stadsdel och på ett bra sätt komplettera det stadsliv som redan finns idag. Här skapas framtidens kontor med nya gemensamma mötesplatser som främjar kommunikation mellan människor och det nya mobila sättet att arbeta.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]