Ikano Bostad och Rikshem ska göra bostäder av Teliasoneras gamla kontor. Målet är att bygga 3000 nya bostäder i området söder om Stockholm.
Publicerat 15 juni, 2015

Planerar att bygga 3000 bostäder tillsammans

Ikano Bostad och Rikshem ska göra bostäder av Teliasoneras gamla kontor. Målet är att bygga 3000 nya bostäder i området söder om Stockholm.

Ikano Bostad och Rikshem har gemensamt förvärvat fastigheten där TeliaSoneras nuvarande huvudkontor är beläget i Farsta, söder om Stockholm. Förvärvet omfattar byggander om cirka 100 000 kvadratmeter kontorslokaler där företagen nu planerar dra igång ett av Stockholms största nybyggnadsprojekt.

[ Annons ]

– Farsta har stora utvecklingsmöjligheter, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd, och vi är glada att vi kan fortsätta utveckla kvadratsmarta hem i Söderort där vi redan äger 3000 lägenheter och sedan flera år är en närvarande och socialt engagerad fastighetsägare. Det här kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt. Här kan vi vara med och utveckla den moderna staden och vi ser fram mot att göra det tillsammans med Rikshem.

I samarbetet planeras upp mot 3000 bostäder, varav minst 1000 ska bli hyresrätter.
– Vi ser en oerhörd potential i detta område och ser fram emot att utveckla det tillsammans med Ikano Bostad, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem. Vi vill bygga ”den moderna ABC-staden” genom att skapa attraktiva bostäder i en fin miljö med handel, samhällsservice och bra kommunikationer.

Tillträde sker den 1 juli och byggstart planeras ske under 2017-2018.. Televerkets förvaltningsbyggnader, som fastigheterna benämndes från början, byggdes mellan 1962-1972. Byggnaderna har belönats med Kasper Salin-priset och har ett högt kulturhistoriskt värde.
– När vi utvecklar området kommer vi självklart att ta hänsyn till de arkitektoniska och kulturella värdena och i samklang med detta skapa ett modernt bostadsområde. Som den nationella allmännyttan tänker vi ta det ansvar för söderort som vi tycker varit glömt under många år. Helst vill vi börja bygga hyresrätter direkt, området är redan exploaterat, avslutar Ilija Batljan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]