Pampas Marina. Foto: Wikimedia.
Publicerat 11 maj, 2016

Planer för 200 nya bostäder vid Pampas Marina

HSB Bostad har köpt fastigheten Huvudsta 4:28 av Pampas Fastighets AB. Byggnaden ligger i direkt anslutning till Pampas Marina i Solna i Stockholm. Här har HSB planer på att bygga 200 lägenheter i marin miljö vid Ulvsundasjön och Karlbergskanalens inlopp.

Läget är centralt med närhet till Kungsholmen och Norrmalm. En ny uppgång från tunnelbananestationen Västra Skogen planeras dessutom att öppnas i anslutning till området.

[ Annons ]

Den befintliga restaurangen, båthamnen, kajen och promenadstråket vid Pampas Marina kommer att bevaras, men rustas upp i samverkan med Pampas Marina.

Varvsverksamheten kommer att omlokaliseras innan inflyttningen i bostäderna påbörjas. Området kring Marinan knyts ihop med Ekelundsområdet där HSB planerar för ett helt nytt bostadsområde.

Totalt planerar HSB här för 1400 nya lägenheter. Lägenheterna nere vid Pampas Marina blir det första projektet i exploateringen.

– Förhoppningen är att vi i samverkan med Solna Stad ska kunna arbeta fram en detaljplan som möjliggör en säljstart 2019. Platsen är mycket attraktiv för HSBs medlemmar och utvecklingen av nya bostäder i kombination med upprustningen av Marinans område kommer att innebära ett lyft för området. Vi är i startfasen av att utveckla Pampas och Ekelund till ett riktigt fint bostadsområde, säger Stig Ahlén, vice vd/affärsutvecklingschef HSB Bostad.

HSB Bostad har tillträtt fastigheten.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]