Petter Stordalen under invigningen av den nya pop-up-takterassen vid Brunkebergstorg i Stockholm. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 18 augusti, 2017

Petter Stordalen inviger ny takterass i Urban Escape

Högt över Brunkebergstorg i Stockholm smygöppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap i pop up-version. Under namnet Tjugodagar ska Petter Stordalens hotell bjuda på livespelningar, utomhusbio och en panoramautsikt över stadens takåsar.

I ett regnigt Stockholm visades den nya takterassen i Urban Escape-området upp för första gången. Takområdet kommer att stå klart 2018, men redan nu öppnas en försmak på terassen upp i pop up-version under namnet Tjugodagar.

[ Annons ]

– Vi smygöppnar takterassen som en pop up-verksamhet redan i år. Det blir en försmak på visionen för det vi kommer att öppna nästa år. Pop-up-versionen har vi valt att kalla för Tjugodagar eftersom den kommer att hålla öppet i 20 dagar, säger Henriette Johansson på AMF Fastigheter.

Takterassen ligger i anslutning till den populära takbaren ”Tak” som öppnade tidigare i sommar. De två områdena har länkats samman av en bro för att besökarna ska kunna ta sig mellan fastigheterna.

De kommande 20 dagarna ska en rad event hållas på takområdet med allt ifrån livespelningar till internationella DJ-bokningar och utomhusbio med panoramautsikten som bakgrund.

 

Högt över Stockholms takåsar öppnar takterassen som först lanseras som pop up-version under namnet Tjugodagar. Foto: Susanna Sköld.

Petter Stordalens två hotell At Six och HoBo kommer i gemensam regi att driva den nya takterassen Tjugodagar. Förhoppningen är att deras olika, men kompletterande, koncept kommer att skapa en ny social plats i Stockholm för allmänheten att mötas på.

– Det är en helt unik plats vi har byggt med en fantastisk utsikt och en perfekt mix av hotellen At Six och HoBo:s olika profiler. Hit är alla välkomna, barnfamiljer som klubbfolk, det ska kännas lite som en park där alla kan hänga, säger en entusiastisk Petter Stoldalen.

Takterassen öppnar för allmänheten den 18 augusti klockan 15. Petter Stordalen berättar att han själv kommer finnas på plats och njuta av folkmassan som väntas fylla terassen.

– Jag ser fram emot att få luta mig tillbaka, se stället fyllas med människor och musik och njuta av en öl eller två, säger Petter Stordalen.

 

Under 20 dagar kommer lika många event att hållas inom konceptet för pop up-terassen Tjugodagar. Foto: Susanna Sköld.

 

En takbro sammanbinder Tjugodagar med den populära takbaren Tak som öppnade tidigare i sommar. Foto: Susanna Sköld.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]