Publicerat 25 november, 2021

Percy Nilsson frias från misstankar om grovt insiderbrott

Byggentreprenören Percy Nilsson frias från misstankar om grovt insiderbrott i samband med miljardförsäljningen av fastighetsbolaget Victoria Park. Det rapporterar Realtid.

Samtidigt döms Dan Olofsson för obehörigt röjande av insiderinformation till villkorlig dom och dagsböter. Olofsson var den som hade informerat Nilsson om det planerade budet på Victoria Park genom ett sms.

Åklagaren har yrkat på att detta var ett uppsåtligt tips, ett råd till Nilsson att köpa aktier i Victoria Park. Nilsson kom att samma dag som han fick Olofssons sms att köpa aktier i Victoria Park för 3,4 miljoner kronor. När budet kom gick kursen upp och Nilsson ska ha tjänat 243 319 kronor. Nilsson har förnekat brott och att han inte mindes sms:et från Olofsson. Han dementerar också att sms:et var ett tips.

Totalt har 14 personer stått åtalade. Enligt Stockholms tingsrätt fälls 12 av dessa 14. Påföljderna för de huvudåtalade är bestämda till fängelse, som längst 1,5 år. Övriga döms till villkorlig dom med antingen samhällstjänst eller böter. Därutöver ska de dömda också betala tillbaka sina aktievinster, vilka uppgår till cirka 2,8 miljoner kronor.

https://www.domstol.se/stockholms-tingsratt/nyheter/2021/11/tingsratten-domer-tolv-personer-for-inblandning-i-insiderbrottslighet/

https://www.realtid.se/dan-olofsson-falls-och-percy-nilsson-frias

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]