Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Publicerat 21 januari, 2019

Per Bolund tar över bostadsfrågorna

Stefan Löfven har utsett Per Bolund till bostadsminister. Frågorna kommer nu att sortera under finansdepartementet.

Det rådde en stunds förvirring efter att Stefan Löfven presenterat sina nya ministrar. Någon bostadsminister fanns inte med i uppräkningen.

[ Annons ]

Men det klarnade ganska snart när Per Bolund (MP) twittrade:

”Glad och stolt över att få fortsatt förtroende som minister på finansdepartementet, nu med ansvar även för bostadsfrågorna.”

Per Bolund har tidigare vikarierat på posten som bostadsminister. Detta efter att Mehmet Kaplans entledigande som statsråd 2016.

Intervjuad i Fastighetstidningen uttryckte Per Bolund då att han gärna kunde tänka sig att sitta kvar som bostadsminister?

– De här frågorna är jätteroliga men det är inte jag som avgör det, det är statsministern, sa Per Bolund då.

Nu har alltså statsministern avgjort att Per Bolund får hantera frågorna under denna regeringsperiod.

Statsminister Stefan Löfven (S) angav i regeringsförklaringen införandet av fri hyressättning i nyproduktion och ökad rörlighet på bostadsmarknaden som viktiga delar i regeringens bostadspolitik.

– Ytterst är det regeringens samlade politik som avgör hur fastighetsmarknaden fungerar och utvecklas. Flera avgörande bostadspolitiska förslag kommer i praktiken att hanteras av både finans- och justitiedepartementen. Bostadspolitiken behöver därför bli en central fråga för hela regeringen med ett starkt mandat för det statsråd som ansvarar för bostadsfrågorna, säger Reinhold Lennebo och fortsätter.

– För att skapa långsiktiga och hållbara regler är det nödvändigt att konkreta regelförändringar tas fram i nära och aktiv dialog med fastighetsbranschens aktörer. Vi ser fram emot en konstruktiv dialog om möjligheter och lösningar, säger Reinhold Lennebo.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]