Publicerat 3 februari, 2021

Peabs styrelsetoppar avböjer omval av åldersskäl

Byggbolaget Peabs styrelsetoppar Mats Paulsson och Göran Grosskopf, vice ordförande respektive ordförande, har av åldersskäl avböjt omval inför årsstämman i vår. Ledamoten Anders Runevad föreslås väljas som ny styrelseordförande.

Mats Paulsson, som är en av Peabs grundare, lämnar styrelsen efter att ha varit med sedan starten 1959. Styrelsen har beslutat att utse Mats Paulsson till hedersordförande i anslutning till att han lämnar styrelsen i samband med årsstämman.

Samtidigt föreslås ett nyval till styrelsen, Magdalena Gerger, som i dag är vd och koncernchef för Systembolaget. Magdalena Gerger har lång internationell erfarenhet från bland annat industri och handel, enligt ett pressmeddelande.

Anders Runevad, har lång erfarenhet från ledande positioner inom bland annat telekom och vindkraft, utsågs till styrelseledamot i Peab i samband med årsstämman 2020.

Valberedningen föreslår vidare omval av styrelseledamöterna Fredrik Paulsson, Malin Persson, Karl-Axel Granlund, Liselott Kilaas, Lars Sköld och Kerstin Lindell.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]