Publicerat 10 februari, 2021

Peab ser mål för rörelsemarginal på minst 6 procent som ett ambitiöst mål

Byggbolaget Peabs vd Jesper Göransson och finanschef Niclas Winkvist kommenterade vid kapitalmarknadsdagen på onsdagen de nya finansiella målen som kommunicerades i förra veckan och som börjar gälla i år.

De strategiska målen innebär att Peab i branschen ska ha de nöjdaste kunderna, vara den bästa arbetsplatsen, det mest lönsamma bolaget och vara ledande inom samhällsansvar.

Affärsidén är att Peab ska vara den nordiska samhällsbyggaren med lokal närvaro. Affärsmodellen är att de fyra affärsområdena projektutveckling, industri, anläggning och bygg ska samverka med varandra.

De finansiella målen innebär:
* Operativ rörelsemarginal på minst 6 procent.
* Nettoskuldsättningsgrad på 0,3 till 0,7.
* Utdelning på minst 50 procent av nettoresultatet.

Utfallet för 2020 blev en rörelsemarginal på 4,5 procent, nettoskuldsättningsgraden var 0,3 procent med en utdelningsandelen på 67 procent.

- Vårt mål för rörelsemarginalen är ett ambitiöst mål med hänsyn till historiken, kommenterar Niclas Winkvist. Han framhåller att Peab har förändrats genom förvärvet av YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet och utdelningen av Annehem Fastigheter, vilket innebär en bredare geografisk spridning och en mer fokuserad verksamhet.

Peab har för att nå en rörelsemarginal på 6 procent på koncernnivå satt upp riktmärken för rörelsemarginalen för bygg på 3,5 procent, industri på 7 procent, bostadsutveckling på 10 procent och för fastighetsutveckling ett årligt exitresultat.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]